Фрукти, ягоди
Фрукти і ягоди у харчуванні людини відіграють важливу роль, адже вони є відмінним джерелом вітамінів, мінералів та клітковини.
Завдяки поживності і корисності різні види фруктів складають значну частину раціону багатьох людей на планеті
У фруктах і ягодах також містяться кислоти, які відновлюють і омолоджують шкіру. Свіжі фрукти і ягоди, фруктові соки і сухофрукти повинні бути присутніми в раціоні щодня.
А для підбору раціону можна використати таблицю калорійності.
Назва продукту | Калорійність |
Абрикоса | 50 |
Авокадо | 99 |
Айва | 30 |
Алича | 37 |
Ананас | 45 |
Апельсин | 40 |
Банан | 100 |
Брусника | 41 |
Виноград | 70 |
Вишня | 50 |
Гранат | 54 |
Грейпфрут | 36 |
Груша | 44 |
Диня | 50 |
Ізюм | 287 |
Інжир | 56 |
Ківі | 49 |
Кизил | 40 |
Крижовник | 43 |
Курага | 298 |
Лимон | 31 |
Малина | 41 |
Мандарини | 41 |
Обліпиха | 31 |
Ожина | 33 |
Персик | 44 |
Слива | 44 |
Смородина біла | 41 |
Смородина червона | 43 |
Смородина чорна | 45 |
Фініки | 280 |
Хурма | 63 |
Черешня | 52 |
Чорнослив | 226 |
Шовковиця | 52 |
Яблука | 45 |
Яблука сушені | 271 |